♡Jednoduchý recept na výborný bezlepkový chlebík♡

Milujem vôňu čerstvo upečeného chleba! (-: 

Upiecť taký chlebík je jednoduchšie ako si myslíme….. 

Vyskúšala som veľa receptov… tento je jednoduchý…. a funguje! 

S múkami vždy experimentujem… väčšinou kombinujem bezlepkovú zmes Schär a ryžovú bielu múku.. Vtedy je chlebík krehký… (1/2 hrnčeka Schäru a 1/2 hrnčeka ryžovej múky, príp.trochu pohánkovej múky… – na menši chlebík, na väcší chlebík 1 hrnček Schäru a 1 hrnček ryžovej múky, príp.pár lyžíc pohánkovej múky..) 

Ak chcete chlebík tuhší – treba pridať k zmesi pohánkovú múku. Pohánková múka robí cesto tuhšie, dobre sa kombinuje s ryžovou múkou. A čo je zaujímavé – chlieb z pohánkovej múky je čím starší – tým lepší…… 

Niektorí ľudia dávajú do chleba psylium. Je to vláknina, ktorá tam má svoju funkciu……. taktiež tapiokovú múku – obsahuje prírodné probiotikum… pozor – tapiokovú múku nikdy nepoužívajte samostatne – vznikne tuhá hmota, ono to je vlastne škrob… 

Namiesto oleja používam roztopené maslo a namiesto cukru – do droždia med…… 

Všetko fachčí ako má! Objavujem nové a nové múky…. 

Pozor! Vedľajší účinok – takto upečený chlebík je navýkový……..

(-: 

Dobrúúú chuť (-:

Ďakujem dobrým ľuďom za zverejnenie svojich superreceptov…. (-: Sú použiteľné…. a jednoduché….. 

Majte sa a fakt to vyskúšajte… je to mňamka! 

Papa… 

☆Závisláčka bezlepkových chlebíkov – Ufónica Kity☆

 

○Upozornenie: text na tejto stránke nesmie byť kopírovaný ani využívaný na komerčné či iné účely – bez súhlasu autorky○